Promocja Wiki
Forum » Pomysły / Propozycje » Promocja Wiki
Rozpoczęta przez: InformatykInformatyk
1197322030|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Liczba wypowiedzi: 2
rss icon RSS: Nowe wypowiedzi
Promocja Wiki
InformatykInformatyk 1197322030|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Witam,

Mechanizm Wiki jest jak wiadomo doskonałym narzędziem do pracy grupowej. W ostatnim czasie coraz więcej haseł rozwijamy, przekształcając je w artykuły które mają swe miejsce znaleźc także w serwisie Linux.pl. Potrzebujemy jednak to tego chyba więcej osób niż kilku użytkowników którzy aktualnie wspierają nas w rozwoju tego projektu. Wydaje mi się iż ten serwis trzeba naprawdę promować, i to na szeroką skalę. ;) Powinien być to serwis znany wśród Linuksiarzy aby korzytstało z niego i rozwijało go naprawdę wiele osób? Jakies propozycje co uczynić w tym kierunku?

PS. Czy http://www.linux.pl/images/wiki_logo.png to jedyny materiał graficzny naszej Wiki?

Rozwiń Promocja Wiki przez InformatykInformatyk, 1197322030|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Promocja Wiki
arek_bedarek_bed 1197653991|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Logo to tak na szybko zrobiona grafika, postaram się zrobić ich nieco więcej.

W temacie promocji.
Kiedy już zrobi się więcej materiałów, będzie można zamieścić je na stronach linux.pl (i Waszych), poza tym tak myślę, że dobrze by było zamieszczać newsy np. na newbie o nowych artykułach na wiki - wraz z zachętą do wprowadzania poprawek przez czytelników. Dodatkowo to co już kiedyś wspominałem, warto na zakończenie artykułu przerzuconego z Wiki dodawać informację o tym, ze został on napisany wspólnie na wiki wraz linkiem do niego, oraz również z zachętą do wprowadzania poprawek.
Jeszcze pomyślę nad tym jak to bardziej zaakcentować w serwisie, w końcu czyta nas ponad milion osób miesięcznie więc trochę oczu by to zobaczyło ;)

Rozwiń Re: Promocja Wiki przez arek_bedarek_bed, 1197653991|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
New Post
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.